TC Bakkum DJO deelnemers 2017 winnen Australian Open

Posted by Dutch Junior Open On februari - 25 - 2019

BAKKUM – 18 maanden geleden (juli 2017) speelden Clara Tauson (Denemarken) en Lorenzo Musetti (Italië) op tennisclub Bakkum het Dutch Junior Open. Vorige week waren ze actief bij het Australian Open in Melbourne én met succes: ze wonnen de titel.

In juli 2017 viel de destijds 14-jarige Deense al op in Bakkum (zie onderste foto). Ze reikte daar tot de halve finale en wist met haar aanvallende tennis indruk te maken op het publiek. Sindsdien is Tauson opgeklommen tot de nummer 1 van de wereld bij de junioren. Die status bekroonde ze in Australië met de enkelspel titel door geen set te verliezen. Hetzelfde overkwam Lorenzo Musetti. De 16-jarige Italiaan won in juli 2017 het dubbelspel in Bakkum (rechts op de foto, naast William Grant). Nadien is zijn ontwikkeling hard gegaan: net als de Deense Tauson is hij de nummer 1 van de wereld geworden, maar dan bij de jongens.

Bij de senioren haalde Lucas Pouille uit Frankrijk, deelnemer op TC Bakkum in 2010, de halve finale. Novak Djokovic was daarin een maatje te groot.

Comments are closed.