Match of the day / Wedstrijd van de dag (English version down below)

Posted by Dutch Junior Open On juli - 2 - 2018

Wedstrijd van de Dag: Allez vs. Vamos

Om half 1 ’s middags startte één van de laatste wedstrijden van de dag. Leyre Romero Gormaz (SPA) liep de baan op, gevolgd door haar tegenstandster Elsa Jocquement (FRA). Gormaz had in haar eerste wedstrijd van de kwalificaties al een moeilijke wedstrijd. Ze won met 6-7 (4) 7-6 (1) 6-2. Jacquemot had precies hetzelfde in haar eerste ronde, ook zij had moeite om te winnen. Ze won met 6-2 6-7 (4) 6-2. Iedereen wist dus al dat dit een hele mooie wedstrijd zou worden.

Vanaf het eerste punt werd er gevochten voor elk punt. Elke game duurde langer dan 5 minuten en de score was elke game 40-40. Toch was het voor beide speelsters niet mogelijk om de service van hun tegenstandster te breaken. De eerste set moest beslist worden in een tiebreak. Jacquemot pakte de leiding in de tiebreak met 5-2, maar Gormaz gaf niet op en knokte terug. Dit zorgde ervoor dat ze de volgende 5 punten allemaal won. Hiermee won Gormaz de eerste set, na anderhalf uur spelen, met 7-6 (5).

Jacquemot veranderde haar spel in de tweede set. Ze begon dominanter te spelen, maar ze maakte ook minder fouten. Gormaz kon niet gelijk anticiperen op de verandering. Jacquemot nam hierdoor de leiding in de tweede set met een score van 5-2. Ook deze keer knokte Gormaz zich terug, ze won de volgende twee games en maakte de score 5-4. Het was zichtbaar dat Jacquemot nerveus was. Gormaz had nu de kans om terug te komen in de tweede set. Na een lage game, waarbij Gormaz aan het serveren was, lukte het Jacquemot om de service van Gormaz te breaken en zo de tweede set te winnen met een score van 6-4.

Deze geweldige wedstrijd moest nu beslist worden in een derde set. Deze keer lukte het beide speelsters ‘niet’ om de service van de tegenstandster te breaken. Er waren 6 breaks aan het begin van de wedstrijd en dit was duidelijk een signaal dat beide speelsters moe werden. Ze konden de punten niet meer zelf beslissen, dus was het wachten op de fout van de ander. Jacquemot nam de leiding in de beslissende set met 5-3, maar ze raakte opnieuw nerveus. Ze sloeg drie dubbele fouten in één game, waardoor het voor Gormaz makkelijk werd om het 5-4 te maken. Gormaz had een kans op terug te komen in de wedstrijd, maar dit lukte haar niet. Jacquemot won de laatste game op 0-40. Dit zorgde ervoor dat de eindscore 6-7 (5) 6-4 6-4 was. Gefeliciteerd Elsa Jacquemot met het winnen van deze geweldige wedstrijd en het behalen van het hoofdtoernooi.

Leyre Gormaz heeft ook het hoofdtoernooi gehaald, ze werd uitgekozen als lucky loser.

Dinsdag 10.00 uur begint het hoofdtoernooi voor zowel de jongens als de meisjes. Om de dag goed te beginnen staat koffie en gratis Petit Four van de Roset voor iedereen klaar.

We sluiten de dag af met vier avondwedstrijden. Zowel de hoogst geplaatste Nederlander Christian Lerby als de ‘Lucky Loser’ Jim Hendrikx komen in actie. Het wordt een stralende dag dus kom allen langs en geniet van het fantastische tennis.

 

Match of the Day: Allez vs. Vamos

At 1.30 p.m. one of the last matches of the day started. Leyre Romero Gormaz (SPA) walked on the court, followed by her opponent Elsa Jacquemot (FRA). Gormaz had a difficult match in her first round of the qualifications, she won with 6-7 (4) 7-6 (1) 6-2. Jacquemot didn’t have an easy match either, she won her match with 6-2 6-7 (4) 6-2. So this was meant to be an amazing matchup.

The match started and both players were not going to make it easy for each other.

Every game was at least 40-40, but they were not able to break the other’s serve.

The first set had to be decided in a tiebreak. Jacquemot took the lead in the tiebreak at 5-2, but Gormaz was not going to give up. Gormaz came back to make the score 5-5. With two mistakes from Jacquemot, Gormaz took the first set with 7-6 (5). This first set took already took 1.5 hours.

Jacquemot changed up her game in the second set. She started playing more dominant, but she also made less mistakes. With this change, that Gormaz could not anticipate on, she took the lead in the first set with 5-2. This time Gormaz was not giving up and won the next two games to make it 5-4. Jacquemot got a little nervous, but this did not hold her back.

After a long game, where Gormaz was serving, Jacquemot was able to break the serve and took the second set with 6-4.

This amazing match had to be decided in a third set. This time both players were ‘not’ able to hold there serves. There were 6 breaks, and this was a sign that both players were tired.

They couldn’t win the points on their own, they had to rely on the mistakes of the opponent.

Jacquemot took the lead with 5-3, but again the nerves took over, she hit 3 double faults in just one game, and Gormaz made it 5-4. Gormaz had a change to get back in the third set, but couldn’t do it. Jacquemot won the last game with 0-40. This making the final score 6-7 (5) 6-4 6-4. Congratulations to Elsa Jacquemot for winning the match of the day and making it into the main draw.

Gormaz also made it into the main draw, she was picked lucky loser.

Comments are closed.